Varför spelar det roll vem Jesus är?

”Varför spelar det roll?”, kanske någon tänker sig, när många kristna blir upprörda över att någon hävdar att Jesus inte föddes av en jungfru rent biologiskt, och att Jesus inte ger en sannare bild av Gud än Mohammed.

Jag tänkte försöka skriva något om varför det spelar roll! Egentligen skulle man enkelt kunna sammanfatta det hela ungefär så här: Det handlar om vad som är sant, och vad som inte är det!

Är det som står i Guds Ord om Jesus sant eller inte.

Dessutom handlar det om den kristna trons sanningsanspråk vad gäller frälsningen? Kan Jesus verkligen vara Guds evige Son, ”född av Fadern för all tid”, om Josef var Jesu biologiska pappa. I vilken bemärkelse är han i så fall ”Sann Gud av Sann Gud”?

Vad vi kommer fram till för svar på de här frågorna är inte bara av ”akademiskt intresse”. Det handlar om den kristna trons absoluta centrum, nämligen: har Gud Sonen verkligen blivit människa i Jesus?

Svara vi ja på den frågan, så får det enorma konsekvenser: Gud har blivit en av oss, och när vi hör Jesus tala så är det Gud själv som talar, och om Jesus är Guds Son, då är detta när Jesus Kristus dör och uppstår världshistoriens centrum! I så fall finns det verkligen förlåtelse för alla synder, det finns en Gud som vi kan omvända oss till, det finns ett nytt liv genom Jesus och det finns en uppståndelse från de döda för Jesus, Guds Son, har besegrat döden!

Det är för att Gud har blivit människa, dött och uppstått som det verkligen finns ett evangelium, en kyrka och ett uppdrag att ge tron vidare!

Så vad som sägs om Jesus spelar roll. Det är, som jag skrev i en tidigare bloggpost, detta som Guds Son gjort och som vi har funnit som är vår skatt!

Kommentera