5 Comments

 1. Åsa Eklind

  Intressant läsning! Stämmer nog rätt bra även på Sverige, som du säger. Som lärare har jag ofta förvånats över hur lite många kan om sådant jag tror att många av oss sett som självklar kunskap när det gäller historier ur Bibeln och kristen historia.

  • Johan

   Jo, jag delar intrycket! Det är inte alltid en nackdel för mig som kristen, men det är en skillnad att vara medveten om. I de flesta möten med människor jag kommer i kan jag alltså inte förutsätta att de kan grundstoryn.

   Det finns en intressant bok(som jag inte läst själv, bara recensioner) som tar upp just detta med kunskapsförmedlingen: Den sorglöst försumliga kyrkan.
   Om jag förstått detta rätt så menar de att kyrkan inte tog på allvar att kristendomskunskapen försvann från skolan. Man gjorde inget för att möta den nya situationen. Intressant tanke i a f. Hoppas hinna läsa den.

Kommentera