Ok, tänkte försöka fånga upp några av mina lösa trådar i ett inlägg! Det blir nog lite spretigt men ”here we go”:

Idag är det Kyndelsmässodagen, kyndel sägs betyda ljus, ungefär som engelskans candle. Fick fira högmässa idag. Jag tyckte det var en fin gudstjänst. Bibeltexterna, fr.a. Malaki 3:1-4 och Lukas 2 grep tag i mig. Guds Ord är levande och verksamt.

Öis hade premiär igår, första matchen för säsongen. Enligt diverse rapporter, bl.a. GP så var det 1-1 med fördel för Öis. Matchen spelades mot allsvenska BK Häcken så 1-1 med chans på vinst för ett superettalag får väl sägas vara en god början på säsongen. Annars ser jag mest fram emot Öis möten med GAIS och Hammarby när seriespelet väl drar igång. Tränare Prytz menade efter matchen att många unga spelare klarat sig mycket bra, också det är glädjande och spännande inför säsongen.

Funderar vidare över detta med kyrkans framtid. Ska man vara ärlig så talar ju den mesta statistiken sitt tydliga språk. Ur svenska kyrkans perspektiv så sjunker antalet medlemmar, antalet nya dop, antalet konfirmerade och så vidare. Den allvarliga krisen menar jag dock egentligen är något annat, som Stefan Swärd touchade vid i sin blogg häromdagen, men det får vi ta vid ett senare tillfälle. För nu nöjer jag mig med att konstatera att svensk kristenhet behöver ta de här frågorna på allvar.