Adventstiden kan med rätta ses som en fördjupningsperiod, när du som tror på Jesus kan söka fördjupningen och livet i Honom.

Och nyckeln ligger egentligen just där, i Honom. Så här säger Jesus själv:

”På den sista dagen, den största i högtiden, stod Jesus och ropade: ”Om någon är törstig, kom till mig och drick! Den som tror på mig, som Skriften säger, ur hans innersta ska strömmar av levande vatten flyta fram.” Detta sade han om Anden, som de skulle få som trodde på honom. Anden hade nämligen inte kommit än, eftersom Jesus ännu inte hade blivit förhärligad.”

‭‭Johannesevangeliet‬ ‭7:37-39‬ ‭SFB15‬‬

Så detta är ett gott ställe att börja fastan: hur har du det med Jesus? Är Han källan för liv hos dig eller inte? Och i förlängningen av den frågan, om Han är det lever du av den källan? 

Återvänd dit, ta emot livet av Jesus, låt dig förnyas, låt Jesus Kristus på nytt få tala till dig! Låt Honom på nytt få ge dig sin helige Ande! Det här är faktiskt något konkret vi kan göra. Sök Jesu levande vatten där Han lovat att det finns, läsa Guds Ord, be med kristna bröder och systrar, fira gudstjänst, lovsjung Jesus, ta emot Honom i mässan. Dela din tro med andra i ord och handling. Han är där. Så lever vi i och av källan!

Psalm 246

1. Här en källa rinner, säll den henne finner! Hon är djup och klar, gömd men uppenbar.

2. Andens törst hon släcker och i hjärta väcker frid och stilla ro, kärlek, hopp och tro.

3. Ja, uti dess flöden gives bot mot döden. I dess friska flod blir min vilja god.

4. Du Guds kärleks källa, du skall evigt välla, evigt hälsosam skall din flod gå fram.