Olika

Det kan vara ganska olika vilka sånger man gillar att sjunga. Lyssnar just nu på Dufvans debutalbum, och det är gött. Så se det som dagens tips (sök på den på spotify, det räcker att skriva Dufvan)!

Samtidigt tänker jag på två andra stycken från musikgudstjänsten i söndags i Hyssna gamla Kyrka, som tog tag i mig, den ena för första gången, den andra för jag vet inte vilken gång i ordningen.

Tora Hyllstam sjöng ”Där du går” av G.F. Händel, och det lustiga är att man ibland verkligen kan höra något som ett tilltal. Helt fantastiskt tyckte jag det var i alla fall. Mäktig både vad gäller text och musik. Inom parentes så vill jag gärna ha tag på texten på den om någon vet var man kan få tag på den!

Den andra var den avslutande psalmen Ps. 188 i psalmboken. ”Så går en dag än från vår tid”. Det som skakade om mig den här gången var vers 4: ”Men om det stilla dödens bud / i denna natt jag hör, det är min tröst, att din, o Gud, jag lever och jag dör.”

Salig blandning, men en bra mix för mig den här veckan: Dufvans fräschet, Händels briljans och fantastiska text och Ps. 188:4s allvar.

Olika men funkar bra ihop.

2 Comments

Kommentera