4 Comments

 1. Lisa Malmqvist

  Så underbart att få det i skrift, det som jag tänker och har svårt att förklara, när människor ”kastar” sig över mig i frågan om min tro. Tack Johan, detta gick rakt in i hjärtat.
  Denna lilla mening är stor:
  Det som vi som kristna har tagit emot genom Jesu Kristi död och uppståndelse är så livsviktigt och så avgörande att det med nödvändighet präglar våra liv. Jesus har frälst mig, därför vill jag ägna resten av mitt liv åt att tjäna Honom, och denna kallelse menar jag är grundläggande för alla kristna, där vi är. Där ska vi vittna om Jesus, peka på Honom och leva med Honom!

  • Johan Danz

   Tack Lisa!
   Gott att höra, för vi behöver påminna oss om detta, ständigt och också uppmuntra varandra! Det är ju verkligen så stort att få tillhöra Jesus Kristus!

 2. Therese Bjerle

  Tack Johan! Bra och uppmuntrande skrivet. Har själv funderat ifall kyrkans mångfald (som de så vackert talar om) gäller bara en viss riktning. Har själv frikyrklig och EFS bakgrund innan jag blev präst i Sv kyrkan. Själv står jag med ena benet i den lågkyrkliga EFS traditionen och det andra i den allmänkyrkliga traditionen och predikar frimodigt Jesus Kristus som trons centrum och enda vägen till Fadern. Har dock turen att få verka i ett sammanhang där vi uppmuntras att få vara olika i våra olika uttryckssätt. Det är nåd, för jag vet att det inte är så på alla håll. Allt gott och välsignelse! Med vänlig hälsning Therese

  • Johan Danz

   Tack Therese!
   Jag tror att andra vägar är möjliga, och att det finns vägar att leva tillsammans. Även när vi inte kommer till samma slutsatser. Fortsätt vara frimodig att peka på Jesus, så viktigt! Guds välsignelse!

Kommentera