Jesus säger om sig själv i Johannes 10:11:
”Jag är den gode herden”

Det präglar denna söndagen i Svenska kyrkan. Jesus lever idag, och är idag vår herde, som söker upp de förlorade fåren, som förlåter, helar och upprättar. Fåren, står det, känner hans röst, de känner igen hans ”lockrop”. Tydligen hade varje herde sitt eget lockrop,som fåren kände och följde.

Jesus uppmanar alltså oss idag att lyssna till hans röst, känna igen och följa Honom.

Det tål att funderas på hur man gör det… Hur man känner igen hans röst, hur man följer Jesus idag. Jesus gör anspråk på att vara värd att lyda och följa. Hur lyssnar jag och gör det jag hör?

Jag tror att det är väldigt svårt att följa Jesus i vardagen om jag inte på något sätt uttsätter mig för hans ord. Där kan jag lära känna Honom, börja följa det Han säger… Det gäller egentligen inte bara evangelierna, utan hela Bibeln. Det är genom att lyssna, och ta emot, begrunda i hjärtat, och följa som jag lär känna den gode Herden.

Hittade följande bön av Bo Giertz som jag gillade:
Herre Jesus, du som är våra själars herde och vårdare, hjälp oss att alltid förstå att du vill vårt bästa. Hjälp oss att alltid minnas vad du tog på dig när du blev vår herde och kom för att söka upp det som var förlorat. Du gav ditt liv för fåren. Du kämpade med Fördärvaren, han som kommer för att stjäla och slakta och förgöra. Och alltjämt söker du oss på våra vilsna vägar. Hjälp oss att förstå vad det betyder när din hand rör vid oss. Låt oss ana vad som rör sig i ditt hjärta, så att vi intefruktar, inte försöker dra oss undan utan får uppleva hur tryggt och ljuvligt det är att lyftas av dina armar och bäras genom alla faror av dig själv. Amen.

Vi kan tro gott om Gud, för vi har fått Hans son som vår gode Herde.