Nej, jag är inte förvirrad och nej, jag tror inte att det är jul idag. Snarare är det så här: Vi kan lätt tänka att Herren vill möta oss när det verkligen gäller, på stora högtidsdagar, när det är jul eller festliga adventssöndagar. Så kan det verkligen vara, och så har jag också känt den gångna helgen. Men det betyder inte att Herren förändras för att det är måndag! Idag vill Han vara med, gripa in och ge sin frälsning! Idag vill Han ge dig sin frälsning. Idag vill Han utgjuta sin Ande, idag vill Han tala genom sitt Ord! Idag kan du vara bärare av Jesu ljus in i en människas liv, in i ett sammanhang!
Paulus skriver i 2 Kor 6:

1Som medarbetare uppmanar vi er också att ta emot Guds nåd så att den blir till nytta. 2Han säger ju: Jag bönhör dig i rätt tid, och jag hjälper dig på frälsningens dag. ✱ Se, nu är den rätta tiden, nu är frälsningens dag.