2 Comments

 1. Lisa Malmqvist

  En solig kall snöig dag i mars 1981 i Torestorp Kyrka förstod jag äntligen! Karl-Erik Tysk talade om kärlek och att Gud älskade mig också. Trots den jag tyckte att jag var, ovärdig och fruktansvärd syndig. Trots alla små knuffar och tilltal som jag fullständigt ignorerat i tro om att det inte kunde vara på riktigt. Inte ville Gud ha med mig att göra, jag var ju inte som de riktiga, Guds folk. Trots att jag längtat, trots hålet i hjärtat, så kunde jag inte tro att Han ville ha med mig att göra.
  Så står han där Karl-Erik och talar bara till mig (kändes så i alla fall), att jag var älskad och att Gud verkligen ville ha mig som vän och att jag dög.
  Jag blev livrädd (trots att jag nu gått i kyrkan i 6 månader och bett som en galning om hjälp), så vad förväntar Han av mig nu? Hur gör jag? Måste jag ge upp allt roligt nu?
  Ett lugn kom över mig och jag fortsatte att leva, och leta och lära och gör det fortfarande. Men jag vet att jag är älskad, mitt liv blev förändrat, jag såg ljuset och jag går med Jesus.
  Men varje dag så gäller: Bön, lyssna in, läs, lär, gemenskap och handling.

Kommentera