Så brukade de säga i Idol, men för närvarande verkar det gälla Migrationsminister Billström. Saken gäller när han intervjuades, som du hittar här.

Både i SVTs och TV4s morgonsoffor och nyhetssändningar har man vridit och vänt på frågan: Kan han sitta kvar?

Fredrik Reinfeldt har markerat hårt mot sin egen minister, vilket väl ändå får ses som rätt så ovanligt(om än välkommet). I TV4 jämförde deras kommentator detta med när Göran Persson sa att han skulle ta Per Nuder i örat efter han sagt att 40talisterna var ett stort köttberg eller nåt i den stilen.

Nu kan man dock fråga sig om det är Billströms ordmässiga klavertramp som är det verkliga problemet. Snarare visar väl den här historien att svensk migrationspolitik är i blåsväder. Med jämna mellanrum kommer ju rapporter om missförhållanden och maktmissbruk, om resonemang av typen ”skyldig tills motsatsen bevisats”, snarare än tvärt om. Hela processen kring Reva menar jag visar just det!

Vi kan skryta om att vara ett generöst och öppet land hur mycket vi vill, men om våra handlingar visar motsatsen vad är vi då?

Här hittar ni en intressant länk: här och här som belyser problemet(även om den sistnämnda i första han handlar om Ask och Reva)!