Egentligen är det detta som livet i bön handlar om, ett liv tillsammans med Jesus.
Något att stanna upp inför idag:

”Saliga är de som är fattiga i anden, dem tillhör himmelriket. Saliga är de som sörjer, de skall bli tröstade. Saliga är de ödmjuka, de skall ärva jorden. Saliga är de som hungrar och törstar efter rättfärdighet, de skall bli mättade. Saliga är de barmhärtiga, de skall få barmhärtighet. Saliga är de renhjärtade, de skall se Gud. Saliga är de som skapar frid, de skall kallas Guds barn. (Matteusevangeliet 5:3-9 SFB)

Egentligen var det den sista versen som hög tag i mig särskilt! Blir Guds frid synlig genom mig?
Men ser vi saligprisningarna i sin helhet så är de en bild av livet med Jesus, en längtan efter Jesus i mitt liv, en bön om att Guds rike ska komma till mig och Guds vilja ske i mitt liv!

Jesus låt ditt rike och ditt liv få komma till mig och prägla mig till att likna dig idag! Amen.