Vi fick förmånen att vara på en väldigt fin missionsgård under semestern. Tänkte jag skulle skriva några rader om det. Åhus var en ny bekantskap, och missionsgården var en av ELM-BVs gårdar. Mysig gård, perfekt för barnen och nära havet.

Själv medverkade jag med några Bibelstudier över 1 Petrusbrevet och ledde också en kvällsmässa. Jag tycket personligen att ELM-BV är inspirerande på många sätt. Det var en semestervecka som var anpassad efter de behov man har som småbarnsförälder på många sätt: Det kan vara rätt så stressigt ibland, så att bli servad mat och fika, att leva med regelbunden bön, att ha bibelstudier med barnpassning/program för barnen under tiden + att faktiskt hinna dela gemenskap med andra föräldrar, prata om mer eller mindre viktiga saker, det är gött. Våra församlingar borde göra mer sådana här saker tillsammans. En sån vecka med bad, utflykter, bön och gudstjänst, grillning vid havet, lekar och tävlingar, det känns väldigt bra.

Ibland kunde man som ung höra: ”Man ska inte vara lägerkristen” alltså bara kristen på läger, men inte i vardagen. Jag håller med om det, men som kristna behöver vi påfyllning så att säga, chanser att stanna upp, tänka igenom, fördjupa sig. Åhusveckan var en sån vecka för mig. Att få sådana möjligheter ger tid och utrymme att tänka igenom, att be, att hitta sätt att leva i vardagen. Viktigt och värdefullt med andra ord! Man behöver liksom både och, både en kristen vardagsgemenskap, där man lever vecka ut och vecka in och delar livet och omständigheter i tron och församlingen, men lika viktigt är de där möjligheterna till fördjupning, till påfyllning, till gemenskap med Gud och varandra, till nya bekantskaper. Det är ofta då man kan få nya perspektiv.

Åhus var alltså en ny bekantskap, som rekommenderas varmt. Liksom ELM-BV över lag!